Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Big Eyes linser - fakta och tips

Big Eyes linser tillhör en typ av kosmetiska linser som används för att framhäva ögats form – med andra ord förstora ögat.

Big Eyes linser är en undergrupp av s.k. kosmetiska linser, vars syfte är att ögat ska se lite större och rundare ut. De flesta Big Eyes kontaktlinser som säljs i Sverige är utan styrka, men det finns även linser av denna typ som används för korrigering av synfel. Dessa är emellertid ganska dyra i inköp.

Big Eyes kontaktlinser – bra för dig som har små ögon

Denna typ av linser är väl lämpade för dig som har komplex för små ögon. Såväl irisringen som pupillen blir visuellt större med denna typ av linser, vilket kan vara en fördel om du ska ut på date eller bara vistas i ett sammanhang som kräver att du utstrålar maximal estetik.

Big Eyes linser kräver godkännande av optiker

Trots att du köper Big Eyes linser helt utan korrigering kräver de flesta nätbutiker att du skickar in ett intyg av optiker i de fall du är förstagångsköpare. I samband med ett optikerbesök lär du dig sätta in linserna, ta ut dem samt grunderna i elementär linshygien – ett krav för att få köpa linser. Denna typ av linser kräver nämligen samma förvaring och hantering som övriga kontaktlinser.

Reklamlänkar