Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Färgade kontaktlinser - fakta och tips

Färgade linser kan användas både med och utan korrigering. I båda fallen fyller de en viktig estetisk funktion – tack vare linserna har du möjlighet att ändra din ögonfärg.

Färgade kontaktlinser är helt vanliga linser, som kan vara brytningsfria eller användas av personer med brytningsfel. Du som inte har något brytningsfel kan t.ex. använda brytningsfria linser med färg före att tillfälligt – eller mera varaktigt – ändra din ögonfärg. Denna typ av linser användas ofta av TV-profiler, programledare och skådespelare. I de fall man anser att naturen utrustat en med en felaktig ögonfärg kan färgade linser utgöra en tillfällig tröst.

Hur mycket betala för färgade linser utan styrka?

Färgade linser kostar lika mycket som kontaktlinser i övrigt, trots att de är brytningsfria. Denna typ av linser kan köpas via någon av de återförsäljare som listas på sidan alltomlinser.se. Färgade kontaktlinser finns både som månadsliner och endagslinser. Även fall du köper färgade kontaktlinser utan styrka måste du fråga en optiker om vilken storlek som är bäst lämpad för din ögontyp. Detta trots att inte alla återförsäljare kräver intyg från optiker vid köp av brytningsfria linser.

Reklamlänkar