Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Köpa kontaktlinser - fakta och tips

Kontaktlinser kan köpas såväl online som hos optiker. De allra flesta föredrar dock att köpa sina kontaktlinser billigt på nätet.

Kontaktlinser är inte helt riskfria eftersom de används i nära anslutning till ögonen, som är mycket känsliga organ. Av denna anledning finns det också vissa regler förbundna med köp av kontaktlinser. Följande regler gäller även för att köpa kontaktlinser på nätet:

  • Ingen aktör får sälja kontaktlinser till en person som inte undersökt ögonen det senaste året. Seriösa återförsäljare av linser kräver ett intyg om att man besökt optiker det senaste året. Utländska onlineförsäljare kan emellertid kringgå denna regel.

Utländska företag som Eyepassion från USA litar exempelvis på att kunden själv tar ansvar för att undersöka sina ögon minst en gång om året innan han eller hon ska handla kontaktlinser. Det holländska företaget Lensbuddy kräver inte heller något liknande intyg – som svensk konsument går det alltså att komma undan kravet på intyg, tack vare de många utländska aktörerna på marknaden för kontaktlinser.

Köp kontaktlinser lagligt online

Trots alla kryphål i lagen är det riskfritt att köpa kontaktlinser på nätet – kvaliteten är densamma som hos optiker, leveransen är i regel snabb och priset är lägre. Däremot är servicen sämre och linsvätska ingår inte vid köp på nätet, vilket är fallet om du väljer att köpa kontaktlinser hos optiker.

Reklamlänkar