Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Färgade linser med styrka - fakta och tips

Färgade linser med styrka är något dyrare än standardlinser. De passar de flesta typer av synfel. Även progressiva kontaktlinser kan färganpassas med fördel.

Färgade linser med styrka är ett utmärkt alternativ för dig som vill slå två flugor i en smäll; nämligen byta ögonfärg och samtidigt korrigera din nedsatta synskärpa. Färgade linser fungerar alldeles utmärkt i samband med enkla synfel såsom närsynthet och långsynthet.

Färgade linser och astigmatism

Färgade linser kan vara oförenliga med en del svårare synfel såsom astigmatism. Denna typ av synfel ställer krav på s.k. toriska kontaktlinser, som kan vara mycket svåra att hitta med färg. Du som är astigmatiker bör i första hand ta kontakt med optiker och rådfråga vilken typ av färgade linser som är förenliga med synnedsättningen och var dessa kan köpas.

Färgade linser med korrigering - lite högre pris

Färgade linser med styrka har vanligtvis något högre priser än linser utan färg. Å andra sidan är skillnaden i pris liten i förhållande till den positiva effekt på ditt utseende som färgade linser förhoppningsvis medför. Således kan det vara direkt lönsamt att byta ögonfärg i samband med linsköpet. Färgen på linserna påverkar inte linsernas synegenskaper.

Reklamlänkar