Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Blå linser - fakta och tips

Blå linser – såväl med som utan styrka – används allra helst av personer som i grunden har en ljus ögonfärg. För brunögda personer är blå kontaktlinser inte att rekommendera.

Blå linser tillhör kategorin färgade kontaktlinser. Marknaden erbjuder enfärgade, blå kontaktlinser som släpper igenom lite av ögats naturliga färg. Denna typ av linser passar främst dig som i grunden har en ljus ögonfärg – t.ex. gröna ögon – eftersom kombinationen blå-gröna ögon är mycket vanlig och därmed uppfattas som naturlig.

Blå linser – mindre bra för bruna ögon

Blå linser passar tyvärr mindre bra för dig som är utrustad med bruna ögon sedan födseln. Somliga, ljusbruna nyanser kan emellertid ge ett lyckat slutresultat även då de kombineras med blå linser. I vanliga fall ger kombinationen bruna ögon och blå linser ett mycket artificiellt intryck. Mycket synd tycker många sydländska invandrare, som ofta eftersträvar ett mera svenskt utseende med blonderat hår och blå kontaktlinser.

Blå linser för blå ögon – ingen ovanlighet

Det finns även blå linser för naturligt blå ögon. Syftet med dessa är att förstärka irisringen – inte att ändra ögats färg. På så sätt får ögat en glittrande effekt. En petitess, tycker många, men det är faktiskt inget ovanligt att människor förstärker effekter och kontraster med hjälp av att köpa kontaktlinser i ögats befintliga färg. Tänk dock på att dessa linser kräver samma underhåll som alla andra linstyper – mycket möda och stort besvär för till synes liten effekt.

Reklamlänkar