Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Crazy linser - fakta och tips

Crazylinser finns såväl med som utan styrka. Dessa linser används främst av tonårsflickor som vill revoltera mot sina föräldrar genom överdriven individualitet.

Syftet med crazy linser är att ändra ögats utseende. Till skillnad från coola linser och partylinser används beteckningen crazy linser om den typ av kontaktlinser som ändrar ögat på ett galet, lite roligt och lustfullt sätt.

Kraftig nedgång i pris

De första s.k. crazy linserna tillverkades för en Playboymodell som skulle publiceras i en Halloweentidning på 1960-talet. Dessa linser kostade inledningsvis flera tusen dollar att tillverka och var till en början mycket dyra att köpa. I takt med att dessa linser blivit populära bland allmänheten, blev de också betydligt billigare att köpa. Numera är prisskillnaden jämfört med vanliga kontaktlinser ytterst marginell.

Växande trend bland dagens tonåringar

Crazy linser är särskilt trendiga bland flickor i lägre tonåren; de skapar en intensifierad individualitet, inte minst bland representanter för olika subkulturer som EMO och övriga grupper inom den s.k. svarta scenen. Ungdomar som använder crazy linser utan styrka måste alltid besöka optiker för att få instruktioner om linshygien och instruktioner inför användningen.

Reklamlänkar