Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Kosmetiska linser - fakta och tips

Kosmetiska linser används i första hand för att ändra ögats utseende och i andra hand för att korrigera eventuella synfel. Med andra ord kan kosmetiska linser helt sakna korrigering.

Kosmetiska linser är ett annat ord för kontaktlinser, vars primära syfte inte är att korrigera närsynthet, långsynthet eller astigmatism. Denna typ av linser används – som namnet antyder – endast i estetiska syften. Det kan röra sig om att ändra ögonfärg med hjälp av kontaktlinser; ibland kan man t.ex. behöva matcha sin ögonfärg efter en viss festklädsel.

Kosmetiska linser används inte dagligen

Kosmetiska linser, vars enda syfte är att förändra utseendet, används sällan till vardags. Färgade linser används ofta på baler och formella fester, där det estetiska intrycket är helt avgörande.

Maskeradlinser – en annan form av kosmetiska linser

Maskeradlinser – eller s.k. crazy linser – är en annan typ av kosmetiska linser som används för att skapa motiv i ögonen. Det kan röra sig om alltifrån djävulsmotiv till kattögon. Det finns även kosmetiska linser, vars enda syfte är att förstärka kontrasten runt irisringen. Det finns även färgade kontaktlinser vars syfte är att öka ögats naturliga färgtoner; gråblå ögon kan t.ex. göras om till knallblå.

Reklamlänkar