Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Kontaktlinser optiker - fakta och tips

Köp av kontaktlinser hos optiker är förbundna med en rad fördelar. Priset är dock högre, men i utbyte mot merkostnaden som uppstår får du såväl rådgivning som konsultation.

Du som står i begrepp att köpa förstagångslinser bör köpa dem hos optiker. Optikern genomför en synundersökning och rekommenderar vanligtvis en viss typ av linser utifrån din ögontyp. Optikern provar vanligtvis ut några olika linser och avgör sedan vilken typ som passar dig bäst. Dessutom berättar optikern hur linserna ska rengöras, förvaras och hur ofta de ska bytas. Tänk på att ett första besök hos optikern är obligatoriskt; när du senare beställer kontaktlinser på nätet måste du bifoga intyg från optiker i samband med den första beställningen.

Stor skillnad i pris mellan optiker och webbutiker

Det stämmer visserligen att prisskillnaden mellan webbutiker och optiker är enorm i fråga om kontaktlinser. Trots detta rekommenderar vi dig att alltid köpa kontaktlinser hos optiker i samband med att du gör en första eller uppföljande synundersökning. I detta sammanhang blir du rekommenderad nya linser. Att själv välja ut ett par passande kontaktlinser strax efter en synundersökning är inte att rekommendera; en lekman har vanligtvis inte tillräcklig kunskap för att kunna avgöra vilka linser som passar det egna ögat.

Är linserna ändamålsenliga? Fortsätt handla på nätet

Om de linser som optikern rekommenderat visar sig vara bekväma och ändamålsenliga kan du fortsätta handla kontaktlinser på postorder. Om du däremot skulle få problem med sveda eller värk – vänd dig omedelbart till en optiker eller ögonläkare för att få råd. Välj under inga omständigheter ut nya linser på egen hand.

Reklamlänkar