Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Färgade linser utan styrka - fakta och tips

Färgade linser utan styrka används enbart för att förbättra utseendet. De är ganska vanliga – nästan lika vanliga som färgade linser med korrigering.

Du som inte behöver korrigera din synskärpa kan köpa färgade linser utan styrka för att ändra din ögonfärg. Kanske anser du dig vara mera sexig med gröna ögon än med bruna; då kan du ta hjälp av denna typ av linser. Tänk dock på att du måste ha ett intyg från optiker i samband med att du beställer färgade linser – trots att de helt saknar korrigering. Återförsäljaren måste veta att du kan använda linserna – en optiker lär dig t.ex. hur man ska sätta in dem på ett säkert sätt.

Du måste känna till dina ögonmått

I samband med alla linsköp måste du ange ögonmått och korrigering. Den senare informationen behövs av naturliga skäl inte i samband med köp av linser utan korrigering. Men för att få reda på ögonmåtten måste du rådfråga en optiker. Därefter är du redo att beställa dina linser via återförsäljare på nätet. Färgade linser utan styrka kan beställas billigt via de större webbutikerna – exempelvis hos Lenson.

Tänk på rengöring

Tänk på att linser måste rengöras noga trots att de saknar korrigering – detta för att bibehålla god ögonhygien. Billiga färgade linser utan styrka beställs utan linsvätska på nätet – men lockas under inga omständigheter att förvara linserna i vatten.

Reklamlänkar