Kontaktlinser

Upptäck hemligheterna bakom kontaktlinser

Coola linser - fakta och tips

Coola linser är linser med olika motiv; djurmotiv, eld, fotbollar eller kattögon, bara för att nämna några. Denna typ av linser finns både med och utan styrka.

Kärt barn har många namn – coola linser, crazy linser och partylinser bara för att nämna några. Med hjälp av coola linser kan du skapa mycket specifika blickar; inte minst i de fall du vill experimentera med ditt utseende. Med hjälp av coola kontaktlinser kan du t.ex. uppnå djävulsögon, lysande kattögon, ögon som liknar fotbollar eller ögonmotiv såsom eld, blod, varg, eller rutnät.

Coola linser – används i första hand på fester

Coola kontaktlinser används i huvudsak hemma, när man umgås med kompisar eller går på maskerader. Det hör inte till god sed att infinna sig på jobbet med ett par eldlinser i ögonen. Likaså är det olämpligt att komma till skolan med djävulslinser, trots att läraren visserligen är oförmögen att beslagta linserna. Coola linser finns naturligtvis både med och utan styrka. Däremot kan det vara svårare att hitta toriska kontaktlinser med olika partymotiv.

Färgade linser mindre provocerande

Däremot är det helt ok att då och då byta ögonfärg med hjälp av kontaktlinser. Att komma till jobbet eller skolan med en ny ögonfärg är varken okultiverat eller provocerande – det är först när linserna får olika motiv som kulturella och moraliska aspekter kan tas upp till diskussion.

Reklamlänkar